Followers

Friday, 13 March 2015

Pre-order Kerana Lamaran Itu

Assalamualaikum and Greetings,

Good things come to those who wait. Alhamdulillah, after 4 years of hurdles, I’ve finally managed to see the printed version of Kerana Lamaran Itu @ Andai Itu Takdir Cintaku. Thank you very much for your endless support, love and prayers. For those who want to purchase their own copy of this book, you can do so via October Pub.


KERANA LAMARAN ITU
Karya: Xuanza
Harga runcit: RM30 (Semenanjung) RM33 (Sabah & Sarawak)
ISBN: 978-967-0707-33-4

“Nur Amal Humaira, in front of this beautiful mosque as a witness, will you be honored to become my wife?”
“I... I don’t think I can give you the answer now. I’m sorry.”
Aku dah pilih dia. Lelaki yang berterus terang untuk menikahi aku dan meminta aku menerima apa saja kekurangannya. Dan kami nekad untuk teruskan hidup bersama malah mengharungi apa saja dugaan yang tak pernah kami duga dalam hidup berumahtangga. Tapi, mengapa setelah aku memilih dia sebagai suami, banyak perkara yang dia sorokkan daripada pengetahuan aku, si isteri?
Aku berkahwin dengan dia untuk berkongsi suka dan duka bersama. Jika masa lalunya membuatkan dia ‘sakit’ begitu, kenapa tak diluahkan saja kepada aku agar aku faham kedudukan sebenarnya? Aku boleh tunggu… kerana aku masih ingat janji kami. Iaitu aku takkan tinggalkan dia, malah takkan memilih yang lain. Kerana atas nama isteri kepadanya.
Dan tak pernah aku duga, akan bertemu semula dengan kekasih hati yang selama ini aku fikirkan takkan kembali. Argh! Kenapa dia kena muncul waktu aku sudah bergelar isteri dan mempunyai suami, padahal selama ini dah banyak yang aku korbankan untuk menunggu dia. Adakah dia muncul atas tujuan tertentu? Adakah ada nama lain dalam hatinya sehingga dia berubah menjadi seorang lelaki yang berbeza? Sungguh aku cemburu!
“My beautiful angel has come to rescue me.”
“Wow... unbelievable! I teringin nak tahu siapa perempuan yang bertuah tu.”
“She’s somewhere here...”
“What?! Where?”
“In my heart.”
Dan ketika aku bingung untuk memilih sama ada untuk terus setia kepada suamiku ataupun memilih untuk menyambung cinta yang dulu bersama lelaki itu, tiba-tiba aku terdengar sesuatu yang selama ini aku tak tahu. Siapa Kyra?
“I want you to back off. I love him. We love each other. You are just the other woman, Amal. You’ve ruined our relationship.”
Oh! Masalah menimpa-nimpa aku sebaik saja aku menerima lamaran itu!
Layari www.october.my atau
Pm October / October Love atau
Emel order@october.my atau
Whatsapp +6010-792 4664 atau
Fax 03-8741 3217 untuk pembelian secara online dari penerbit.

37 comments :

  1. Lamenyer tggu prntd vrsion ni..tmbh janggut dh i..huhu..xsbar nk pluk..

    ReplyDelete
  2. Maya razlan nak sebijik...jgn lupa tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh buat pre-order melalui October :)

      Delete
  3. Lupa nak tanya..sis akan tandatangani ke anak pertama sis ni..

    ReplyDelete
  4. Kini menunggu pulak ..Novel ke2 sis ..Saat kau hadir dalam hidupku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much kak. I'm not sure akan ada tt ke tak but i'll try to make it happen. Insya Allah novel ke2 akan menyusul

      Delete
  5. Kat popular da kuar kew?? Lme giler tunggu novel nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum lagi. Baru buka pre-order.

      Delete
  6. Akhir nye. ..tahniah!

    ReplyDelete
  7. dkt mph adakan tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah ada tapi lambat sikit. Thanks.

      Delete
  8. Tahniah lagi sekali xuanza... teruskn mnulis cerita yang best2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for your support wc :)

      Delete
  9. Tahniah sis....akhirnya terbit jua. RM30 termasuk pos ka????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. Postage is free. Beli melalui publisher harga RM28.

      Delete
  10. tahniah ..akhirnya dpt jugak KLI
    sy dah order kat publisher - RM28

    ReplyDelete
  11. dkt pesta buku nanti ada kan, beli kat sana ajalah sbb klu order takut hilang

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, will be available at book fair.

      Delete
  12. congrats akak coz penantian akak dh berakhir...

    ReplyDelete
  13. dh order..cnt wait...huhu...anyway congratz ya..:)

    ReplyDelete
  14. i want to buy it...tak sabar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. you can purchase through October

      Delete
  15. Bila nk dapat novel nih...dh bayar pn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah sampai tak lama lagi. Penerbit dah mula buat penghantaran

      Delete
  16. tahniahhhh..! finally..nnti sy beli dkt publisher...and ur second novel tu tajuk apa bakal reelase?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks. insya Allah my second novel Saat Kau Hadir Dalam Hidupku.

      Delete
  17. Yeay, dah peluk pun...tinggal nak baca jer :) Tahniah!

    ReplyDelete
  18. dah dapat...dah 2x baca...superb...tahniah dik writer..

    ReplyDelete
  19. dah dapat buku tu, tahniah, suka sangat, ending yg amat mengharukan, tak sabar nak tunggu biasan lukisan semalam - HZ

    ReplyDelete