Followers

Thursday, 24 October 2013

Random story from a random thoughts



Today was a fairytale
You were the prince
I used to be a damsel in distress
You took me by the hand and you picked me up at six
Today was a fairytale
Time slows down
Whenever you’re around
Can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale

“Woi…berangan!”

Entah dari planet mana hamba Allah ni datang, tiba-tiba je tepuk bahu aku kasar. Habis lenyap prince charming aku.

Aku tarik headphone. Baru syok layan lagu kak Taylor Swift tetiba kena kacau. Aku pandang muka orang sebelah gaya samseng.

“Kau dah kenapa?”

Dia jungkit kening sambil peluk tubuh. “Stop dreaming la weyh!”

“Salah ke?” tanya aku dengan muka innocent.

“Tak salah tapi sila berpijak di bumi yang nyata.”

Aku julingkan mata ke atas. “Aku punya otak, aku punya suka. Sekian.”

Aku tarik senyum segaris sebelum pandang skrin lappy balik. Hurm…you’re super hot and damn sexy. Drooling! Drooling!

“Hoi…meleleh ayaq liur tengok six pack anak teruna orang apehal? Serius tak senonoh!”

Erk…meleleh ke?

Aku sapu tepi bibir. Kering.

“Mana ada!” Aku jeling maut. Dia tayang muka tak bersalah. Aku pandang skrin lappy balik.

Haila… he’s damn cheesy! Aku sengih kambing sambil tongkat kepala

“Tak habis-habis! Kau baca apa tu?” Dia tunduk sikit. Ikut sama pandang skrin lappy aku.

“E-novel,” jawab aku sepatah. Mata masih tak lepas pandang makhluk Tuhan yang paling seksi ni.

“Ceit!!! Aku ingat apa benda la kau baca…sekali e-novel je. Buang karan sungguh!” Dia cekak pinggang sambil pandang muka aku.

“Mana ada buang karan! This is very entertaining.”

“Oh, is that so?”

Cis! Sarkastik sungguh.

Yeah…with the power of imagination I can dream about my ideal man. Tak ada siapa yang akan dapat halang aku dan aku pun tak ada menyalahi mana-mana akta.”

Beeb julingkan mata ke atas.

“Itu aku tahulah. Tapi pandangan mata tu kena jaga juga. Jangan tengok badan lelaki sampai ayaq liur meleleh.”

Aku sengih. “Tahulah tapi hero ni memang drop dead gorgeous la weh. Sesuai dengan plot cerita. Aku ni asyik terbayang-bayang je hero tu punya watak. He’s dashing, sexy, smart, gorgeous, rich…

“Dah-dah. Cukup! Makin berlubang telinga aku ni dengar.”

Dia geleng kepala sambil tutup telinga dia. Aku jeling dia sekilas sambil pandang balik skrin lappy. David Gandy, you’ve captured my heart. Senyum.

“Parah!” Dia tepuk dahi. Aku sengih makin lebar.

**************************************************
The idea came across my mind while surfing the social network. A random story from a random thoughts aka nonsense thoughts. Since cerita ini maybe a bit 'ringan' compare to my other story, i seem to be having a little bit of problem with the title. Either it's going to be cerpen or e-novel i still haven't decided yet. Thus, if anyone has any suggestions with the title, please let me know by dropping your comments. tQ~ 



5 comments :

  1. Sabar ya kak. In syaa Allah kli akan ada jawapan.

    ReplyDelete
  2. memang santai je ayat dia...
    WC smpai serch kt pakcik gugel sape david ghandi ni... hahaha...

    ReplyDelete
  3. You're good in speaking english sis anjel. What should I do to improve my englsih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. *english

      Delete
    2. frankly, i'm not good in english but i keep on learning and practicing. Make use of newspapers and magazines as your reading materials. it may help you a lot for improving your english. Besides, try using english words in your daily conversation. i know it's a bit hard for the first time but when you keep practicing, you'll get used to it. wishing you all the best :)

      Delete