Followers

Wednesday, 11 June 2014

A little gift from the heart (Special entry: Kerana Lamaran Itu)

Hari berganti minggu, minggu berganti bulan, dan bulan berganti tahun. Lepas mengerjakan haji bersama dengan mummy dan papa pada musim haji lepas, aku dapat rasakan yang aku makin redha dengan takdir yang tertulis ini. Kini, aku lebih banyak memendam rasa dan menyimpan rahsia hati. Aku tutup pintu hati supaya tak ada sesiapa yang dapat selami hati ini.

Aku tahu mummy orang yang paling risau melihat keadaan aku. Tapi apakan daya, Haicarl yang dulu tak mungkin kembali.

Life must go on, Carl. Janganlah seksa diri lagi.”

Aku senyum. Mummy tak pernah jemu untuk memujuk aku.

“Mummy nampak Carl hidup terseksa ke?”

“Soal hati tak siapa yang tahu. Mungkin Carl boleh tipu mata orang tapi Carl tak boleh tipu diri Carl sendiri. You know yourself better than anyone else.”

Aku terdiam. Apa yang mummy cakap tu memang betul. Aku tak boleh tipu diri aku sendiri. Walaupun dah dua tahun peristiwa tu berlaku, tapi tak semudah itu untuk aku lupakan apa yang terjadi dan bukan senang untuk aku mencari pengganti. Hati aku bukan milik aku lagi. Hati aku dah mati!


Come on, son! The past is past. Don’t let them interfere the way of you and your life. Just keep on moving forward to make the future the best you can make it. Allah puts no burden on any person beyond what He has given him. Allah will grant after hardship, ease, Carl."

“I’ve made a huge mistake mummy. How could I forget everything I’ve done?”

“I know it’s very difficult to forget everything and move on, but as it is said, when one door closes, another opens, but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not sees the one which has opened for us. So, stop mourning about what is gone, something better is definitely waiting for you.”



----------------------------------------------------------------------
P/s: With every striving there will be hardships; with every obstacles, there is ease. I believe when He closes a door somewhere He opens a window. Am I right? Eheh. Thank you for your kind support and don't worry much, dear readers. Writing is my perfect getaway and I really enjoy creating my own fictional story. Insyaa Allah, will keep on writing. : ]
 

34 comments :

  1. Oh oh oh nooooooooo!!!!! Yu yu ye yuu cik penulis mmg jahat arrr wat kite cenggini uwaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. opss...sorry i did it again ;)

      Delete
  2. Oh oh oh nooooooooo!!!!! Yu yu ye yuu cik penulis mmg jahat arrr wat kite cenggini uwaaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. ruby muksin reds11 June 2014 at 21:17

    apa yg terjadi?huhuhuhuh.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Insyaa Allah akan terjawab nanti :)

      Delete
  5. Duhhh, apa dah jadi ni. Maira mana? :/

    ReplyDelete
  6. ni mesti seblm jumpa maira ni

    ReplyDelete
  7. really miss Kerana Lamaran Itu... sis... adakah mereka sudah berpisah kerana keegoan si Carl tu... wish it could be in printed copy for us to read .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaa Allah, one fine day kak :]

      Delete
  8. Ohhh.... Nooo.... Hope itu scene before nikah with Maira. Writer nie...... sajee taww..... Bikin kita berdebar debar n x sabar nk tau selanjutnya.... Plis plis pliss @_@

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry, didn't mean it. Selanjutnya insyaa Allah in the printed version :]

      Delete
  9. akak harap pun sebelum jumpa maira...jangan buat kami sedih...nak nangis ni...

    ~k.min~

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan nangis kak. Alahai..didn't mean it, sorry :(

      Delete
  10. boleh tak cik penulis jangan terlalu banyak tulis dlm bhsa inggeris...saya suka baca novel tapi saya tak pandai english..novel melayu..lbh sesuai tulis dlm bahasa melayu je kot..english sikit2 ok la...

    ReplyDelete
  11. KLI bila nak keluar, suspen je, maira mana, jgn la buat mcm ni sedih tau.

    hz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu lagi bila nak keluar. I'm still waiting. Jangan sedih, ok. :]

      Delete
  12. kak xuanza npe sikit sngt...sy excited gler tnggu cter ni...hehe..ok la tu sikit pon sikit la jnji ada...hrp2 ksh ni sblum jmpe maira..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wish I could give you more, but sorry i couldn't dik. Doakan yang terbaik. :]

      Delete
  13. Akan tetap setia menanti KLI 😄

    ReplyDelete
  14. Huhu..Sejak zaman belajar tunggu cite ni. Taknak try buat ebook ke? Just asking

    ReplyDelete
    Replies
    1. manuskrip dah dihantar and it's quite hard to retract the manuscript after it have been submitted, plus most readers prefer to read the printed version. from what i noticed, kalau ada ebook pun usually lepas buku dah dikeluarkan.

      Delete
  15. Aduhhhhhh....sakit jantung cmni...

    ReplyDelete
  16. Hope dapat peluk KLI asap.dah lama tunggu.

    ReplyDelete
  17. cant waiting..huhuhu..cepatlah kuar novel ni

    ReplyDelete
  18. hahaha... u always make us like this... but gud luck dear sis writer!... ill b waiting even it takes me 10 years ... bcoz sy jatuh sintaa suda sama ur writing n ofcoz MairaHaicarl.. ~ ChentiaCake

    ReplyDelete
  19. maira & haicarl, please keep the together. I sedih klu tengok dorang tepisah, no no no. they will still together forever right.....

    ReplyDelete